Rust

De vakantie is weer voorbij. In het noorden gaan de kinderen vandaag weer naar school. Misschien was je vanmorgen daardoor al weer aan het rennen en vliegen. Er is  bij ons ook weer veel gebeurd. En ik merk bij mezelf een verlangen naar rust en stilte.  Hoe bewaar je nou je rust en vrede in het leven van elke dag of als er moeilijke omstandigheden zijn?

Ik vond dat deze week heel frustrerend. Waarom ben ik al weer zo moe? Waar heeft er energie gelekt? Hoe komt het dat ik voor mijn gevoel al weer aan vakantie toe ben?

Wat ik ontdekte was, dat de operatie van Hans en alles daar omheen , werkte als een trigger voor mijn valkuilen. Niet alleen zijn gezondheid kostte logischerwijs veel energie, maar ook wat er daardoor van binnen gebeurde. Als de druk toeneemt in je leven, val je vaak terug in oud gedrag. Omdat dat makkelijker en veiliger is voor je brein. Dus ik was met goede dingen bezig voor mijn werk en gezin, maar toch op de oude manier die veel energie kostte. Te perfectionistisch en mijzelf vergelijkend met anderen, te veel zorgen en mijn eigen behoeften vergetend.

Tot de avond dat Hans en ik wandelden en het erover hadden. En door ons gesprek welde er een gebed omhoog: Heer laat me zien hoe ik dingen anders kan doen, of geef me kracht en energie om mijn werk te doen. En wat er gebeurde was, dat ik merkte dat ik niet bij mijn eigen hart gebleven was, en niet bij Gods hart en leiding.

Meteen kwam er rust in mijn hoofd.

Ik mag op mijn manier , zoals God mij gemaakt heeft, mijn werk doen en het leven leven van elke dag. Dat geeft ontspanning. Ik moest denken aan 1 van mijn lievelingsteksten uit Micha 6:8  

Daar staat heel eenvoudig wat God van ons vraagt. Niet simpel maar wel overzichtelijk:” Er is jou mens gezegd wat goed is. Je weet wat de Heer van je wil: niets anders dan recht te doen , trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God”

Die weg wens ik jou en mezelf deze week toe. Dichtbij Gods hart en je eigen hart! In vrede en rust!