Mijn naam is Ingeborg Tom (1963). Ik ben getrouwd met Hans en moeder van 2 volwassen dochters en een schoonzoon. Ook ben ik oma van drie lieve kleinzoons. Na mijn opleiding HBO-J (Jeugdwelzijns werk) heb ik mij vanwege krapte op de arbeidsmarkt laten omscholen tot akoepedist in het UMC-Groningen. Wat mij in dit werk het meeste aansprak, was het begeleiden en versterken van mensen. Na een aantal jaren heb ik daarom besloten om mij daar weer op te richten. Na een introductie cursus contextueel werken bij Leren over Leven, heb ik de 4 jarige contextuele pastorale hulpverleningsopleiding bij Koinonia gevolgd. Daarna heb ik een aantal jaren bij Koinonia gewerkt (vrijwillig) als groepsleider en klassenleider van de opleiding, waarbij ik cursisten coachte in hun leerproces.

In de zomer van 2018 heb ik besloten om mijn eigen christencoach praktijk te starten en daarvoor heb ik nog de TotalBalance basis- en senior coachopleiding gevolgd bij Carianne Ros. Na een aantal jaren aangesloten te zijn geweest bij haar netwerk, ben ik vanaf januari 2024 aangesloten bij de Vereniging van Christencoaches. Ook ben ik aangesloten bij de NOBCO, de Nederlandse Orde van Beroepscoaches. Ik volg jaarlijks bijscholing bij de Vereniging van Christencoaches. Daarnaast volg ik regelmatig cursussen/opleidingen om mijn coach vaardigheden op peil te houden en verder te ontwikkelen. (Zie hier voor alle gevolgde opleidingen en trainingen).

Vanaf 1 januari 2019 ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk voor coaching en contextueel pastoraat. Ik werk vanuit mijn praktijk aan huis in Groningen, maar online coaching is ook mogelijk. Bv. via Skype.

Ik houd er van om mensen te bemoedigen en verder te zien komen. Dat ze in zichzelf gaan geloven en daarnaar gaan handelen en zichzelf te durven laten zien! Door mijn eigen ervaring met burnout, onzekerheid en angst, heb ik ook zelf geleerd om via coaching een goede balans te zoeken en te leven vanuit rust. Vanuit mijn ervaring en opleiding wil ik jou graag bemoedigen door je bewust te maken, inzicht te geven en zo jouw kracht en schoonheid naar voren te halen.

Ik werk het liefst vanuit mijn kernwaarden: geloof, bemoediging en genieten.

Ik houd verder van lezen, (Bijbel) journaling, geo-cachen en het huis gezellig maken met seizoens- en groen decoraties! Ook ga ik graag op zoek naar oude spulletjes op markten en kringloopwinkels.

Mensen omschrijven mij als warm, open, wijs en een goede luisteraar en bemoediger.

 

De eerste stap om ergens te komen is het besluit dat je niet wilt blijven waar je nu bent. 

Mijn motto. 

Bovenstaande spreuk is mijn  motto. We kunnen soms heel erg opzien tegen het veranderen van dingen. Maar dit motto maakt de 1e stap zo eenvoudig en ontspannen. Het begint met een keus dat je iets wilt veranderen. 

Je wilt misschien meer ontspanning in je leven. Of je minder zorgen maken. Bewustwording is het begin van VERANDERING. En de eerste stap is dan het besluit dat je niet wilt blijven waar je nu bent. Durf jij de 1e stap te zetten? 

Wat bied ik jou? 

  • Een open hart en open oor voor jouw verhaal zonder oordeel.
  • Deskundigheid en empathie. 
  • Coaching waarbij we God om hulp en leiding vragen. 
  • Maatwerk toegepast op jouw situatie.
  • Een inspirerend en helpend werkboek.
  • Tijd, rust en geduld, zodat jij alle ruimte hebt om je te ontwikkelen.
  • Creativiteit in hulpmiddelen en oefeningen. 
  • Coaching op basis van Bijbelse principes en ondersteund door gebed. 
  • Coaching gericht op het door jouw gewenste resultaat

..

BEMOEDIGING – VERSTERKING – GROEI