Aanbevolen literatuur 

..

Het goud in de woestijn: door Lize Roest

Het leven is een reis vol hindernissen en uitdagingen. Met etappes van bloei en blijdschap, maar ook etappes van moeite en machteloosheid, die je het gevoel geven dat je in een woestijn loopt en alleen maar bezig bent met overleven. Verlang je naar een goede grondhouding om goed te kunnen reageren op wat er op je af komt aan omstandigheden? Op de titelpagina’s lees je meer over de inhoud.  Je bent goud waard.nl 

.. 


Verlangen naar thuis: door Lize Roest

Door allerlei gevoelens of omstandigheden kun je soms het vertrouwen of de vreugde in je leven kwijtraken. In Verlangen naar thuis neemt het verhaal van Jozef je mee op reis om thuis te komen bij jezelf. Een plek waar je jezelf mag zijn en waar je God mag vinden. Een thuis waar je geliefd bent om wie je bent, en niet om wat je presteert. Op de titelpagina’s lees je meer over de inhoud.  Je bent goud waard.nl 

.. 


Het boek: “Goed Voelen” van Harry van de Pol en Michelle van Dusseldorp is een stevige studie naar de rol van emoties en gevoelens in ons functioneren en hoe we die emoties voor ons kunnen laten werken Emoties brengen leven in de brouwerij. Ze geven kleur aan je bestaan en helpen je om ‘in het moment’ te leven. Verkrijgbaar bij de lokale boekhandel. 

.. 


In dit boek: “Eindelijk Thuis” nodigt Nouwen ons uit om Rembrandts meesterwerk, ‘De terugkeer van de verloren zoon’, dat de parabel van de onvoorwaardelijke en bevrijdende liefde van de vader op onnavolgbare wijze afbeeldt, op een nieuwe en directe manier te begrijpen. De ontdekking van dit schilderij vormde voor Henri Nouwen het begin van een lang geestelijk avontuur.

.. 


De kracht van rust van Mirjam vd Vegt.

Jij leeft intens. In de spaarzame momenten dat je met je benen omhoog ligt, vraag je je af hoe je meer rust kunt inbouwen. Hoe leef je zo dat je je energiek voelt en niet steeds het gevoel hebt dat het net teveel is. Hoe ga je van streven naar leven? In dit boek ontdek je jouw haalbare weg. Want wie veel werkt, mag veel rusten.

.. 


Leven vanuit Rust van Tomas Sjodin. Sommigen dromen dat er ooit meer uren in een etmaal zullen passen of hopen op onverwachte meevallers in hun agenda. Weer anderen worstelen met een overvol leven en het gevoel dat ze nooit kunnen ontspannen. Velen verlangen naar rust! Maar wat is rust? Is dat niet werken of is rust meer dan dat? Hoe combineren we onze behoefte aan rust  en alle verantwoordelijk- heden zonder het gevoel dat we voortdurend tekortschieten?

.. 


Erf-goed. De bijl aan de wortel van Hans Groeneboer. Hoe problemen in het verleden wortels kunnen vormen die onrecht voortbrengen in het heden en de toekomst. 
Verbeter de wereld en begin bij jezelf. Wat kun je doen aan verbetering?
We worden allemaal geroepen voor een bepaalde opdracht. Een belangrijke belofte vind je in Jesaja 61. Deze tekst is eigenlijk het evangelie in een notendop. 

.. 


Grenzen van Cloud & Townsend. Hebt u uw leven niet meer in de hand. Buiten mensen u uit. Vindt u het moeilijk om nee te zeggen? Bent u vanwege niet verhoorde gebeden teleurgesteld in God?
Voor een gezonde, evenwichtige levensstijl is het belangrijk duidelijke grenzen te hebben. Een grens is een persoonlijke eigendomslijn die aangeeft voor welke zaken wij verantwoordelijk zijn.

.. 


Nee is Oké. Iedereen ‘pleaset’: je maakt het een ander naar de zin, maar vergeet wat je zelf nodig hebt. Dat kan uit de hand lopen en leiden tot vermoeidheid, stress en frustratie. Je denkt dat je niet genoeg doet en anderen je eigenlijk niet mogen. Dat is de ‘please disease’. Carianne Ros en Michelle van Dusseldorp zijn ervaren therapeuten en zien het in hun praktijk keer op keer. Op basis van gesprekken met honderden mensen en grondige literatuurstudie ontdekten ze zeven ‘pleasetypes’.

.. 

Handige links 

..Wilma

Reis door je lichaam, gronden. CMFT hulpverleningsmethode

Wilma Veen: Ik wonder jou  

Eerst dit, Bijbelse podcast

Bij Jorieke, Grootnieuws radio

In “Bij Jorieke” staat het leven met God centraal. Met haar gasten zoekt Jorieke naar geloofsverdieping, deelt bijzondere levensverhalen of bespreekt thema’s die uit het leven van luisteraars gegrepen zijn. Verbinding, diepgang en plezier zijn de uitgangspunten waar elke uitzending om draait.