Opruimen!

De meeste mensen deden het vroeger in het voorjaar tijdens de schoonmaak. Maar tegenwoordig is het hip om elke dag op te ruimen, te minimaliseren of te marie kondoeen.

Het grappige is, dat je op opruimsites ziet dat zelfs opruimen kan veranderen in een prestatie leveren, een rangorde; wie is de beste minimalist?

Maar minimaliseren en opruimen zijn geen doel op zich! Geen levensstijl op zichzelf! Maar een middel om ruimte te maken voor wat ECHT belangrijk voor je is. En daar ruimte,tijd en geld voor te maken! Het gaat over hoe jij je leven wil vormgeven en inrichten. En dan hebben we het over WAARDEN die belangrijk voor je zijn. Heb je daar wel eens bij stil gestaan? Wat is belangrijk voor jou? Geef jij je leven bewust vorm gebaseerd op wat jij belangrijk vindt? Bijvoorbeeld rust en aandacht voor natuur of cultuur? Wat wil je doorgeven aan een volgende generatie?

Maak jij daar ruimte en tijd en middelen voor vrij?

Misschien heb je geen idee en moet je daar eerst over nadenken! Misschien een tip voor de komende vakantie! Wat neem je mee in het nieuwe seizoen en wat ga je opruimen?