Christelijke coaching

Recht op staan.

Hoe gaat het met jou?

Trek je het nog een beetje? Of schiet je in een overlevingsmodus, door net te doen of er niets aan de hand is, of lekker druk bezig te zijn of al het nieuws te willen volgen om grip te krijgen? Het zijn moeilijke , onzekere tijden. Van een ziektecrisis schoten we in een oorlogscrisis. En we kregen bijna geen adempauze in al het nare nieuws wat tot ons komt elke dag.

De Bijbel spreekt ook over moeilijke tijden en Jezus zelf geeft daar dit advies. Als je al deze dingen ziet gebeuren, hef dan je hoofd op! Omhoog. Naar de hemel. Verwacht hulp en troost van Hem! Bid! en bedenk de dingen die boven zijn! De dingen die bij God horen. Bedenk het goede ,welgevallene en volkomene! Laat je vullen met Gods gedachten over jezelf, over de wereld , over de loop van de geschiedenis. Hij heeft alles in de hand. Maarten Luther schijnt ooit gezegd te hebben, dat als hij wist dat morgen de wereld verging, hij vandaag nog een boom zou planten!

Dat spreekt van hoop, en niet opgeven en veerkracht. Hoe zou jij nu om kunnen gaan met alles wat nu tot ons komt?

  • Bid, blijf dicht bij de Vader. Laat je vullen met Zijn woorden en gedachten.
  • Houd je regelmaat in je dagelijkse dingen, douche, sport , eet gezond, ga op tijd slapen.
  • Zoek elkaar op, om te lachen, huilen, bidden , te eten en te delen.
  • Zoek nieuwe doelen. Leer iets nieuws, ga vogels spotten, doe Bijbelstudie over de eindtijd, ga geocachen. Zet een inzamelingsactie op touw, leer brood bakken of plant een boom.
  • Kijk niet teveel nieuws, lees alleen de koppen, maar ga de natuur in, en lees een opbouwend boek.
  • Strooi liefde in het rond als confetti! Doe wat je hand vind om te doen!
  • Bid! Blijf dicht bij de Vader Laat je vullen met Zijn woorden en gedachten.( En ja dit is geen foutje, dat ik dit nog eens noem)

Heb jij nog andere tips? deel ze met elkaar en houd elkaar vast!

Hef je hoofd omhoog, want de Koning komt!

liefs Ingeborg  ♥