Duwtje in de rug.

Laat jij jezelf te weinig zien? Voel jij je (soms) onzichtbaar?
Voor mij was dit heel herkenbaar!
Ik maakte me kleiner dan noodzakelijk omdat ik het belang van de ander te groot maakte. En ik luisterde meer naar de wensen van anderen dan naar mijn eigen gevoelens.
Als mensen,meestal vrouwen, dit doen , komt dat doordat ze denken verantwoordelijk te zijn voor het geluk van de ander.. Of ze kijken tegen iemand op vanwege prestaties, status of opleiding. Of , en die gold zeker voor mij, ze zijn bang dat de ander je niet meer aardig vindt of zich terugtrekt.
Begrenzen, je grens aangeven gaat niet zozeer over die ander maar over jezelf!
Als jij gaat zeggen wat je wil, niet wil en nodig hebt, wordt zichtbaar wie jij bent!
Als je dit (meer) wilt leren, begint dat bij voelen!
Grenzen voel je in je lichaam. Vaak in je romp. Door een vervelend gevoel in je buik of spanning. Maar ook als je je geërgerd voelt betekent dat dat er een grens is overschreden. Je doet iets wat je niet had willen doen,of je hebt iets nagelaten wat je wel had moeten doen. Nl. zeggen dat er iets niet fijn gaat
Door je grens te leren voelen kun je deze eerder herkennen en bewaken!
Bedenk:jij leert mensen zelf hoe ze met jou om mogen gaan.
Het mooie van ontdekken van je grenzen, is dat jij met al jouw kwaliteiten en persoonlijkheid meer zichtbaar wordt voor anderen!.
En zo kun je meer laten zien wat God in jou heeft gelegd en anderen liefhebben zoals God dat bedoeld heeft. Hem boven alles en de naaste als JEZELF!
Tip: Ga deze week eens voelen wat jij wil, niet wil of fijn vindt en wat jij nodig hebt!
Mij heeft deze kennis veel gebracht! Ik dacht dat ik niet wist wie ik was. Maar dat zat alleen maar verstopt onder mijn ongepaste zorgen voor anderen! Laat jezelf maar zien!
Ik had hier hulp bij nodig? jij misschien ook? inhetzicht.com Je bent welkom!😘

#

Denk jij ook zoveel? Wat kan het druk zijn in ons hoofd! Ik heb hier zelf veel last van gehad. Van gedachten die maar blijven komen en malen. En deze gedachten maken meestal niet blij of vrij! Maar bezorgd ,angstig of onzeker. Waardoor je energie wegsijpelt,je de slaap niet kunt vatten en ook geen stappen durft zetten richting je dromen.
Gelukkig is daar wat aan te doen! Ik geef je een paar tips!
-Ga in het hier en nu. Gebruik je zintuigen om vanuit je hoofd naar je hart te gaan. Wat voel ik op dit moment. bv. hoe zit mijn stoel,hoe ligt mijn bed. Voel ik de steun van mijn kussen. de lekkere warme deken ,de steun van de rugleuning. Wat hoor ik,wat zie ik ,waar ruikt het hier naar? Dit maakt dat je in het moment komt!
-Geloof niet alles wat je denkt! Maar vul je gedachten met Gods waarheid . Bedenk bv uit de psalmen het vers waar God zegt dat je met Hem over een muur kunt springen😊Maak een lijst met goede gedachten uit de Bijbel!
-kijk eens met een helikopterview naar je gedachten. Wat zou je tegen iemand zeggen die met deze gedachten worstelt? Zeg dat ook tegen jezelf!
-Kijk naar gedachten als wolkjes. Ze komen en gaan. Je hoeft er niet perse iets mee.Laat ze gewoon voorbij drijven.
-Deze heeft mij het meest geholpen!! Geef je gedachten aan God! Meestal maken gedachten waar je last van hebt,je bezorgd en bang. Jezus zegt in de Bijbel dat we ons niet bezorgd moeten maken! Dus tegenwoordig geef ik bezorgde gedachten zo snel mogelijk aan Hem.
Daardoor ga ik vertrouwen dat Hij mij zal dragen wat er ook gebeurt en kan ik loslaten en ontspannen.
We kunnen niet altijd voorkomen dat we gedachten hebben die ons hinderen. Corrie ten Boom zei altijd dat het lijkt op een vogel die op je hoofd landt. Dat kan gebeuren Wat je echter wel kunt verhinderen is dat die vogel een nestje op je hoofd bouwt! 😊
Dus die gedachte hoeft geen wortel te schieten in je hoofd en je uren bezig te houden!
Als je minder denkt, kun je veel meer dan je dacht!
Ik wens jou een mooie dag ! Geniet vandaag van wat je kunt!🤗

#

Deel je liefde vanuit overvloed! Vanuit een diep van binnen weten dat jij waardevol en goed bent zoals je bent! Niet omdat je bang bent dat mensen je zullen afwijzen als je niet aardig bent of niet zult doen wat zij willen.Jij bent mooi zoals je bent! Laat je echte kleuren zien! Want daarmee wordt de wereld zoveel kleurrijker! God heeft je zo mooi gemaakt!Je eert Hem als je dat laat zien.Ik wens je moed om jezelf te zijn en dat te laten zien!♡

#

Unplugged. Daar hebben we het over als muziek zonder versterking wordt gespeeld. Tegenwoordig heeft dat een nieuwe betekenis in de zin van jezelf even loskoppelen van alle sociale media (apparaten). Maar er kunnen nog veel meer dingen zijn waar het misschien fijn zou zijn om Unplugged van te zijn. Wat denk je van haast, overmatig consumeren, de lat steeds hoger leggen, altijd meer en beter willen en vul maar in…
Zullen we vandaag ons eens daarvan UNPLUGGEN en inpluggen in stilte, in Gods aanwezigheid,in ZIJN. Even zonder versterking maar luisteren naar de echte geluiden van ons hart en Gods hart? De Bijbel zegt dat in stilte en vertrouwen onze kracht zal zijn. Dat wens ik jou toe!

#

Hoe word je wie je bent? Bij bijna alle volwassenen schuilt een verlangen onder de buitenkant om te mogen zijn wie ze zijn! Sommigen weten wie ze diep van binnen zijn.Maar ze durven dit niet te laten zien uit angst voor afwijzing. Bang om te kwetsen of zelf gekwetst te worden. Hoe krijg je dan wat je nodig hebt? Hoe kun je zijn wie je bent? Binnen het contextuele denken zoeken we de oorzaak van problemen tussen mensen in het niet of op een niet handige manier ter sprake brengen van je behoeften.Het zijn deze relationele problemen die de basis vormen voor problemen van lichamelijke ,psychische en sociale aard.Durf jij (weer)dichter bij jezelf te komen en te zijn wie je bent? Recht doen aan de ander is onlosmakelijk verbonden met recht doen aan jezelf! De Bijbel noemt het zo:Heb je naaste lief als JEZELF.♡liefs Ingeborg
Iemand nodig die je op weg helpt?

#

Wat wil jij graag (terug) vinden?♡

#

Ik wens je vandaag een stiltemoment!♡

# 

Omarm jezelf! Jij bent prachtig!♡

#

#

Het eerste donderdagse Duwtje in de Rug!

Reacties gesloten.